Και ψεύδεσαι και τρώς!




Παρασκευή 22 Απριλίου 2016


Σίγουρα όλοι θυμόμαστε τη Ρένα Βλαχοπούλου να απευθύνεται γεμάτη αγανάκτηση στη Σούζι λέγοντάς της "Σούζι, τρως! Και ψεύδεσαι και τρως!". Και μπορεί εγώ να μην είμαι η Ρένα Βλαχοπούλου ούτε εσύ η Σούζι, όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως κι εμείς και ψευδόμαστε και τρώμε.

Το καλοκαίρι πλησιαζει και οι δίαιτες μας κατακλύζουν. Χημικές, πρωτεινών, υδατανθράκων, κετογονικές, διαιτες εξπρες κι άλλα τόσα είδη αδυνατίσματος που προβάλλονται σε περιοδικά, διαδίκτυο ακόμα και σε πάνελ στους δρόμους. Και τότε εσύ θυμάσαι εκείνα τα περιττά κιλάκια που πρέπει -ή νομίζεις πως πρέπει- να χάσεις. Αποφασίζεις, λοιπόν, βαριά τη καρδία -γιατί είναι μεγάλη απόλαυση το φαγητό-  να τα χάσεις γιατί "πλησιαζει καλοκαίρι". Και πασχίζεις μέσα σε λίγους μόλις μήνες να χάσεις πόντους, κιλά ακόμη περισσότερα απ' όσα πράγματι οφείλεις για να είσαι θελκτική και "όμορφη" σαν "μοντελο".

Και ας σταθούμε για λίγο στον όρο όμορφη.Τί θα πει τελικά όμορφια; Και πώς από το πρότυπο της Μέριλιν Μονρό με τις πλούσιες καμπύλες φτάσαμε να θεωρούμε καλαίσθητο το ανορεξικό μοντέλο που βαδίζει στην πασαρέλα και φανταζει πιο ατροφικό κι από παιδάκι της Αιθιοπίας; Γιατί το θεωρούμε ξεχωριστο και ιδιαίτερο; Από πότε το "ωραιο" ταυτίζεται με τη στέρηση; Ας είμαστε ειλικρινείς. Μία ολόκληρη βιομηχανία έχει στηθεί πίσω από το πολυποθητο για πολλές κυριες αδυνατισμα. Και είναι αναντίλεκτα επικερδής, αφού η φιλαρέσκεια συνιστά ίδιον της ανθρώπινης φύσης μας.

Σκεφτήκατε όμως ποτέ πως αυτά τα λίγα -υπογραμμίζω λίγα- επιπλέον κιλάκια αποτελούν στοιχειο της ιδιαιτερης γοητείας μας; Δεν υπάρχει λόγος να στερούμαστε τις μικρές χαρές της ζωής, όπως ένα γλυκό, μόνο και μόνο για να προσεγγίσουμε το "τέλειο". Πολύ απλά γιατί το τέλειο δεν υπάρχει. Οι "ατέλειές" μας είναι η ταυτότητά μας, κομμάτι του "εγώ" μας. Οι ανθρωποι γύρω μας μάς αγαπούν και με αυτές, μήπως είναι καιρός να τις αγαπήσουμε κι εμείς;

Dress: lefkon
Traditional sweet delicacies: λουκούμια με φλισκούνι και ξύσμα πορτοκάλι Bariamis Sweets
Make up: Lefki Holevas από το Health & Beauty Ινστιτούτο αισθητικής Αθηνά Ζωγοπούλου
Photoshoot: George Bakalaros

 
      

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Follow Me On Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
eugenia paloumpi. Από το Blogger.

Flickr Images

Flickr Images

Search

Follow me on Instagram

Translate

Video of the day

Copyright © 2015 • FashiON you