2ο πανελλήνιο συνέδριο Fashioning the Law




Κυριακή 17 Απριλίου 2016


Η μόδα δε βρίσκεται μόνο στην πασαρέλα. Ούτε φυσικά και η Νομική μόνο στις αίθουσες των δικαστηρίων. Και οι δύο αυτές έννοιες συναντώνται σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας όμως... μπορούν να συνδυαστούν;

Τη θετική απάντηση στο ερώτημα αυτό θα λάβουμε μετά βεβαιότητος από το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Fashioning the Law: Design - Protect - Trade- Mediate" το οποίο πρόκειται να διαξαχθεί στις 23 Απριλίου 2016, στο συνεδριακό χώρο Maroussi Plaza.

Προκειται για ένα ρηξικέλευθο εγχείρημα δύο δυναμικών γυναικών και δικηγόρων, της κας Αλεξάνδρας Βαρλά και της κας Ιωάννας Λαγουμίδου που επιχειρεί να θίξει και να αναδείξει καινοτόμες νομικές και εμπορικές λύσεις σε ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη εμπορική πραγματικότητα.Το πρώτο βήμα πραγματοποιηθηκε μόλις ένα χρόνο πριν, με την πρώτη διοργάνωση του συνεδρίου. Η πρωτοφανής επιτυχία και απήχηση που σημειώθηκε αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο στο να καταστεί πλέον το "Fashion Law conference" θεσμός που ως στόχο έχει να αναδείξει τη συμμαχία μόδας και νομικής αλλά και να δώσει τα απαραίτητα εφόδια σε όσους ασχολούνται με το μαγικό αλλά δαιδαλώδη -από νομικής απόψεως- αυτόν κόσμο.

Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της μόδας θα δώσουν το παρόν λαμβάνοντας μάλιστα ενεργό ρόλο μέσω ομιλιών. Κάποιοι μόνο από τους διακεκριμένους αυτούς ομιλητές αποτελούν ο Δούκας Χατζηδούκας, η Μιμίκα Κολοτούρα (Zeus+Dione), Βασίλης Μασέλος, Μελέτης Καραμπίνης, Noam Shemtov, Sara Balice, Γιώργος Γιαννόπουλος,  Μαριλένα Λαλούση, Μιχάλης Πιτσικάλης, Ιωάννα Λαγουμίδου και Αλεξάνδρα Βαρλά.

Το αμφιθέατρο Maroussi Plaza, στις 23 Απριλίου, θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και πόλο έλξης για τους κοινωνούς στη Βιομηχανία του Σχεδίου και της Μόδας αλλά και για όσους ασχολούνται με το εμπορικό δίκαιο. Θα αναπτυχθούν μεταξύ άλλων θέματα δικαίου πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας όπως κατοχύρωσης και προστασίας εμπορικών σημάτων, σχεδίων, πατεντών ενώ θα γίνει λόγος και για τις αρμόζουσες αποζημιώσεις σεπερίπτωση καταστρατήγησης δικαιωμάτων. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά και η δράση των fashion blogs συνιστούν κάποια επιπλέον εξόχως σημαίνοντα ζητηματα τα οποία θα διερευνηθούν ενδελεχώς. Επιπρόσθετα, αναφορά θα πραγματοποιηθεί και στις διασυνοριακές συναλλαγές, αφού η παγκοσμιοποίηση της μόδας και του εμπορίου επιτάσσει να έχουμε διευρυμενες γνώσεις που ξεφεύγουν από το στενό ενδοσυνοριακό πυρηνα. Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον αλλά και χρήσιμο παρουσιάζεται και το θέμα της διαμεσολάβησης ως μέσου εξωσικαστικής επίλυσης των διαφορών, ένα θέμα το οποίο παραμένει ανεξερευνητο ακόμα και για αρκετούς νομικούς.


Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) καθώς και των Εμπορικών Συνδέσμων: ΣΚΕΕ, ΕΛΣΕΒΥΕ, ΣΕΠΕ, την υποστήριξη πολλών επιχειρήσεων του κλάδου και της τεχνολογίας, και την συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων νομικών, πνευματικών δημιουργών, εκπρόσωπων ελληνικών και διεθνών οίκων, ανθρώπων της τεχνολογίας, εμπόρων και διαμορφωτών πολιτικής, καθώς και πολλών διακεκριμένων ελλήνων σχεδιαστών που είναι πλέον γνωστοί και στο εξωτερικό.
Για περισσότερες πληροφοριές αλλά και για την εγγραφή σας μπορείτε να κάνετε κλικ   εδώ


Όποιος ασχολείται με το χώρο της μόδας, της νομικής αλλά και όποιος ενδιαφέρεται για τη συγχρονη "εμπορική" πραγματκότητα δεν πρέπει να απουσιάζει.

         Το FashiOn you θα βρίσκεται εκεί. Εσείς ; 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Follow Me On Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
eugenia paloumpi. Από το Blogger.

Flickr Images

Flickr Images

Search

Follow me on Instagram

Translate

Video of the day

Copyright © 2015 • FashiON you