Who made my clothes? (Εκδήλωση)




Κυριακή 24 Απριλίου 2016
Σήμερα, η ομάδα του SOFFA (Κοινωνικού Εργοστασίου Μόδας Fashion Revolution) μάς προσκαλεί σε μια σειρά δράσεων, με δωρεάν είσοδο, για μικρούς και μεγάλους. H ακτιβιστική αυτή οργάνωση για τη διαφάνεια της παραγωγικής διαδικασίας στο χώρο της μόδας μάς προσκαλεί να συμμετάσχουμε στις δράσεις της. Θέτοντας το απλό ερώτημα "Who made my clothes?" μάς καλεί να συσπειρωθούμε για το κοινό καλό και να ανακαλύψουμε πως σε αρκετές περιπτώσεις πίσω από τα όμορφα και εντυπωσιακά ρούχα που φοράμε μπορεί να κρύβεται ένας όχι και τόσο όμορφος κόσμος...
Γιατί όμως η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα; Τι το ξεχωριστό έχει η 24η Απριλίου; Σαν σήμερα, 2 χρόνια πριν, 24 Απριλίου του 2013, 1133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπαγκλαντές όταν το εργοστάσιο της Rana Plaza στην Ντακα του Μπαγκλαντες κατερρευσε. Τα πραγματα στις ημέρες μας δεν έχουν αλλάξει. Οι άθλιες συνθήκες εργασίας αλλά και η παιδική εργασία αποτελούν στοιχεία που πολλές φορές κρύβονται πίσω από την παραγωγική διαδικασία πολλών εταιρειών στο χώρο της μόδας.
Στόχος των σημερινών δράσεων; H ευαισθητοποίηση των καταναλωτών αλλά και η επιβράβευση όσων εταιρειών βρίσκονται ήδη στο ταξίδι της δημιουργίας μιας ηθικής και βιώσιμης βιομηχανίας, μίας βιομηχανίας που σέβεται τα ανθρώπινα και εργατικά δικαιώματα, τη φύση και προάγει αρχές ηθικής παραγωγής με τη χρήση οικολογικών και ανακυκλώσιμων πρώτων υλών.
Στην Αθήνα, λοιπόν, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη μαζί με την Action Aid, Fair Trade, Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, TOMS shoes, ΡΟΜΑΝΤΣΟ,Loscar -και όχι μόνο- διοργανώνονται δημιουργικές, ευχάριστες και βιωματικές δράσεις στις οποία αξίζει να βρίσκεστε.


Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης παρατίθεται εδώ Για περισσότερα νέα για το χώρο της μόδας μπορείτε να ακολουθήσετε το FashiOn you

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Follow Me On Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
eugenia paloumpi. Από το Blogger.

Flickr Images

Flickr Images

Search

Follow me on Instagram

Translate

Video of the day

Copyright © 2015 • FashiON you