Have you met jewellery "by olympia"?




Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

By olympia: Ένα ιδιαίτερο brand κοσμημάτων που ξεκινά από την Αμερική, έπειτα την Ολλανδία και καταλήγει να ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο πλημμυρίζοντάς τον έμπνευση, άποψη και χρώμα. "Παίζοντας" με το μέταλλο, το κεραμικό στοιχείο αλλά και με ημιπολύτιμους λίθους, η ελληνίδα δημιουργός, Ολυμπία Αρναούτογλου συνθέτει περίτεχνα, χειροποίητα δημιουργήματα που σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα. 

Με συλλογές που συχνά φέρουν έντονα το ελληνικό στοιχείο, όπως "Penelope" και "Twisted Nemesis" αλλά και κοσμήματα που δανείζονται τα όνοματά τους από από φιγούρες της αρχαίας μυθολογίας ή του αρχαίου δράματος όπως "Κυβέλη", "Γαία", Καλυψώ", "Ιοκάστη", τα κοσμήματα by olympia φαίνεται πως κουβαλούν μέσα τους την Ελλάδα όπου κι αν βρίσκονται, σε όποιο σημείο της γης κι αν ταξιδεύουν.

Άλλοτε, τα κομψοτεχνήματα έχουν ως βασικό πυρήνα της θεματολογίας τους παραδόσεις άλλων ηπείρων όπως της Αμερικής ή της Αφρικής, ενώ η μητέρα φύση διαδραματίζει πάντοτε πρωταρχικό ρόλο.

Όπως εξομολογείται η ίδια η δημιουργός, πηγή έμπνευσης τοσο για τη δημιουργική της ενασχόληση όσο και για την ίδια της τη ζωή, αποτελεί  η αγαπημένη της γιαγιά από τη Μικρά Ασία. Αναπολεί τις στιγμές που περνούσε στο σπίτι της και κοιτούσε με τα παιδικά γεμάτα περιέργεια ματάκια της τη συλλογή της από σκαλιστά κεραμικά μπωλ, τα χρυσά της δαχτυλίδια και βραχιόλια με τα μεγάλα μαργαριτάρια και τις λαμπερές "πέτρες", τις εντυπωσιακές καρφίτσες της... 

Χρόνια μετά, όταν η μικρή Ολυμπία μεγάλωσε πια, κατάφερε μέσα από ένα ευγενές αμάλγαμα των όμορφων στοιχείων του παρελθόντος και των "μοντέρνων" αισθητικών απαιτήσεων να σχεδιάσει κοσμήματα υψηλής αισθητικής, διαχρονικά, για όλα τα γούστα και για όλες τις ώρες, φτιαγμένα με γούστο και μεράκι.



Τα κοσμήματα by Olympia μπορείτε να ανακαλύψετε και να αποκτήσετε μέσω του site  αλλά και της επίσημης σελίδας στο facebook που διατηρεί η δημιουργός.

(Θερμές ευχαριστίες στη Δέσποινα Ζαχαρίτσεφ για τη λήψη των φωτογραφιών που πλαισίωσαν το άρθρο.)

*For more join FashiON you on Facebook

(Fashion blog by Eugenia Paloumpi)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Follow Me On Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
eugenia paloumpi. Από το Blogger.

Flickr Images

Flickr Images

Search

Follow me on Instagram

Translate

Video of the day

Copyright © 2015 • FashiON you