"Day to Night" Ioanna Kourbela A/W 2015- 2016




Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015



"Day to night" είναι ο τίτλος της νέας συλλογής της Ιωάννας Κουρμπέλα για τη σεζόν φθινόπωρο/ χειμώνας 2015-2016. Κι αν σας πέρασε από το μυαλό πως ο τίτλος οφείλεται μόνο στο γεγονός οτι τα νέα κομμάτια μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες, σφάλλετε. Με τη νέα σεζόν, η ευρηματική αυτή σχεδιάστρια αποφασίζει να παίξει -με μεγάλη επιτυχία-  το παιχνίδι των αντιθέσεων. Η ημέρα με τη νύχτα, το λευκό με το μαύρο, το vintage με το μοντέρνο, τα καμπύλα σχήματα με τις αυστηρές γωνίες, η λιτότητα με την πολυτροπικότητα είναι λίγα μόνο από τα αντιφατικά ντουέτα που θα ανακαλύψει κανεις στο showroom της δημιουργού.

Είναι εντυπωσιακό πώς ένας ανθρώπινος νους μπορεί να παντρέψει με τόση επιτυχία φαινομενικά αντικρουόμενα στοιχεία και να συνθέσει μία ωδή στο διαφορετικό, το ξεχωριστό, το ρηξικέλευθο που, ωστόσο παραμένει συμβατό ακόμα και στις πιο απλές περιστάσεις. Τα χρώματα που δεσπόζουν: λευκό, μαυρο, γκρι, γαλάζιο, καφέ, μουσταρδί και το απέραντο "ρουμπινί" όπως η ίδια το αποκαλεί. Συχνά παρουσιάζονται κατά ζεύγη, άλλοτε κατά μόνας αλλά πάντοτε με μία ασύλληπτη αίθηση αρμονίας παρά τις τονικές αντιθέσεις.


Τα υφάσματα που ενυλώνουν τις ιδεες της  πολυποίκιλα. Το βελούδο συνδυάζεται με μάλλινη γούνα ή και με ελαστικό τούλι αναδεικνύοντας κάθε σώμα που τα φορά. Εκλεπτυσμένα κεντήματα φλερτάρουν με δωρικές σιλουέτες, Πλεκτές διαφάνειες και μετάξι χαρίζουν τη θηλυκότητα κι είναι έτοιμες να αγκαλιάσουν τις βραδινές  μας περιπλανήσεις. Καμπαρντίνες, στητά αλλά και μαλακά υφάσματα με πέλος "ντύνουν" τις κρύες ημέρες που έρχονται με στύλ και φινέτσα. Φυσικά. δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από μια χειμερινή συλλογή τα μάλλινα πλεκτά. Σε διχρωμία ή μονοχρωμία, και διάφορες πλέξεις, εφαρμοστά ή με ανοίγματα, σε αξεσουάρ ή ρούχα , κατακτούν αναμφίβολα τον τιτλο του "διαχρονικού" κι απαραίτητου για κάθε χειμερινή γκαρνταρόμπα. Καινοτομία αποτελεί η σύνθεση ενός νέου, σταθερού υλικού που συνιστά κράμα κυτταρίνης (προΪόν φυτικής προέλευσης που απορρέει μετά από επεξεργασία πολτοποιησης) συνδυασμένο με latex. Προκειται, δηλαδή περί υφάσματος οικολογικού, πρωτοποριακού για το χώρο της ελληνικής μόδας.

Προοδευτικό όμως, δεν είναι μόνο το ύφασμα που μολις παρετέθη, αλλά και ο τρόπος που που η Ιωάννα αντλεί από καλλιτεχνικά ρεύματα έμπνευση και την εναρμονίζει με το σήμερα. Ο κυβισμός του Πικάσο, γίνεται έναυσμα για ένα γεωμετρικό πατρόν. Η ρουστικ τεχνοτροπία δανείζει  κάτι από τη vintage φύση της σε ζεστά πλεκτά ενώ το φουτουριστικό στοιχείο συναντά το urban chic σε πιο sporty και casual ενδύματα.

Αλλά, επειδή οι εικόνες "μιλούν" πιο δυνατά από τις λέξεις -ιδίως όταν πρόκειται περί μόδας- ας απολαύσουμε το φωτογραφικό υλικό που μαρτυρά πως οι σχεδιαστές δεν είναι παρά  γέφυρες μεταξύ τέχνης και υφάσματος. Και η Ιωάννα Κουρμπέλα απέδειξε για μιά ακόμη φορά πως αξίζει τα εύσημα γιατί είναι πάνω απ'όλα καλλιτέχνιδα.

Ας κάνουμε μία μικρή περιήγηση στον επίσημο κατάλογο για τη σεζόν "φθινόπωρο χειμώνας 2015-2016"








Και κάποια στιγμιότυπα από την αποκλειστική παρουσίαση της κολεξιόν  στο showroom της σχεδιάστριας






   



Αν τολμάτε να είστε ξεχωριστές, να απέχετε από την εμπορευματοποιημένη έκφανση της μόδας,  δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τα καταστήματα της σχεδιάστριας και να ανακαλύψετε την μαγεία των σχεδίων και των υφασμάτων.
                                                                                             
                                   By Eugenia Paloumpi for FashiOn you
                                                                                            xxx







3 σχόλια:

 

Follow Me On Facebook

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
eugenia paloumpi. Από το Blogger.

Flickr Images

Flickr Images

Search

Follow me on Instagram

Translate

Video of the day

Copyright © 2015 • FashiON you